Profinder_LOGO_2014_utan-gubbe

Produktägare (Refnr:541)

Du ska ansvara för koordinering och prioritering av gemensam backlogg för flera team (5-6 team), spridda över 2 avdelningar, som jobbar inom en gemensam ”ekosystem” (kundtjänst UI, central Produktkatalog och olika backendtjänster) inom flera program och initiativ. Du ska även ansvara för koordinering av avveckling av teknisk skuld. Till slut vill vi att du kan hjälpa med att införa ett mer hypotesbaserat leveranssätt för våra värdeströmmar mot verksamheten.
 
Vi har ett värdedrivet arbetssätt med stadig grund i agila metoder och sätter alltid användaren i fokus. Vi har en stark tro till innovation genom experiment och lärande. Arbetsmetoder som par- och mobprogrammering, a/b-testning, användartester och continuous delivery är en naturlig del av vår arbetsdag. Våra team är mycket självgående, och behöver inte vardagsstyrning av deras specifika backlogg.
 
Vi söker en agil produktägare som är van att å ena sidan arbeta som spindel i nätet och att koordinera flera teams arbete inom olika initiativ, å andra sidan med ett effekt- och datadrivet arbetssätt där IT och business arbetar tillsammans med att förstå användarna, utforma experiment och lära snabbt – product discovery.

​​​​​​​
  • Du utövar ett coachande ledarskap där du för samman team och intressenter.
  • Du kommer att jobba med 5-6 team där du ansvar för teamens gemensamma prioriterade backlogs.
  • Du strävar efter att förstå tillräckligt mycket av både affären och tekniken för att kunna hjälpa det tvärfunktionella teamet att bygga bländande produkter.
  • Du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina team, andra produktägare, agila coacher, UX-designers, venture owners och flera grupp- och avdelningschefer.
  • Du har ett genuint intresse av modern värdedriven utveckling och strävar hela tiden efter att lära dig mer.
  • Du vågar stå för din åsikt och är inte rädd att ta plats när det behövs.

 
Avgörande kunskaper:
Spindel i nätet.
Agila värderingar, principer och practices.
Specificera effekter, mätningar och mål.
 
Erfarenheter som är avgörande:
Projektledning.
Agilt produktägarskap.
 
Start: Omgående
Placeringsort: 100% på plats hos kund, Stockholm