Profinder_LOGO_2014_utan-gubbe

Teknisk Product Owner (Refnr:112)

 Vi letar efter en teknisk Product Owner som är bra på kommunikation (skriftlig och verbal) och som är duktig på koordinering (gärna med erfarenhet av teknisk projektledning). Du kommer ingå i ett agilt utvecklingsteam och din huvuduppgift är att se till att teamet jobbar med rätt saker baserat på verksamhetens behov och prioriteringar. Du kommer att hantera och planera teamets backlog och roadmap. I rollen ingår samarbete och koordinering med andra utvecklingsteam inom vår IT Dev-avdelning. Därför är det viktigt att du som person är lyhörd och en bra teamspelare. Goda kunskaper inom agila arbetssätt är ett krav.
 
Du kommer att jobba med ett tekniskt specialistteam som jobbar med utveckling av produktkoncept, integration och provisionering mot nät och IT-system. Beställare är vår svenska och danska produktledning samt vår teknikavdelning. Kraven är ofta tekniskt komplexa. Exempel på krav som teamet arbetat med är teknisk utveckling och analys av nya abonnemangkoncept (t ex lägg-till-kompis-på-abonnemang), växellösningar, e-sim och stöd för röstsamtal med smart watches. I rollen ingår det även att ta lead på enskilda krav och hålla ihop leveransen med det egna teamet och andra inblandade team.
 
Teamets arbetssätt präglas av laganda, prestigelöshet, höga ambitioner och kundfokus. Det innebär att man ibland behöver hjälpa till med något annat än det man huvudsakligen ansvarar för, det kan till exempel vara att testa eller leda ett retro.
 
Det är meriterande att ha erfarenhet från telekom, CRM och/eller provisionering. Goda tekniska kunskaper inom mjukvaruutveckling är meriterande.
 
Start: 9 augusti
Uppdragets längd: Året ut initialt men med goda möjligheter till förlängning Q1 och Q2.