Profinder_LOGO_2014_utan-gubbe

Androidutvecklare (Refnr:138)

Arbetsuppgifter
Som Androidutvecklare hos oss arbetar du med vår hela mobilplattform. Du tillhör ett team bestående av fyra personer med olika bakgrunder och kunskaper där ni tillsammans har en nyckelroll i framtidens produkt hos oss, utveckling av Androidtelefoner.
Vi utvecklar och bygger om Androidtelefoner enligt säkerhetskrav från kunder för att säkerställa säker kommunikation. Det finns omfattande planer och önskemål från kunderna om ny funktionalitet där du får vara med och bidra. Då det ofta sker nya förändringar och uppdateringar i området är det viktigt att du håller dig uppdaterad inom området och själv ligger i framkant. Huvudsakligen sker utvecklingsarbetet i Java och Kotlin men du kommer även stöta på C, C++ och Python. Du arbetar i olika projekt som drivs agilt, normalt 2-veckorssprintar med dagliga standup-möten.
I rollen arbetar du med app-utveckling och är nära operativsystemsutveckling varav det är bra om du har förståelse för hur Androids operativsystem är uppbyggt.
 
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Goda kunskaper och erfarenheter i programmeringsspråket Java och Kotlin
• Stort intresse i mobilplattformsutveckling och Googles utvecklings guidelines
• 1-2 års erfarenhet av standard Android app-utveckling
• Kunskap och erfarenhet av Android Jetpack libs
• Flytande i engelska, tal och skrift
Meriterande:
• Kunskap och erfarenhet av C/C++ och Python
För att lyckas i rollen tror vi att du tar initiativ, driver på, vill lära dig nytt och är engagerad kring din egen och bolagets utveckling. Du har ett intresse och förmåga att fördjupa dig i komplexa problem samt anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalité. Du är noggrann och säkerställer så att ditt arbete blir korrekt utfört samt kan anpassa ditt arbete till din omgivning. Slutligen trivs du med att arbeta tillsammans med andra kollegor och ser ett värde i samarbeten.