Backend-utvecklare AWS/Java(ID:204)

Beskrivning av uppdraget


Trafikförvaltningen bygger nu en egen informations och dataplattform och söker utvecklare som kan förstärka vårt agila team som jobbar med en ny Big Data-plattform (LakeHouse). Du kommer vara med i ett team som består av produktägare, lösningsarkitekt,testare, andra utvecklare samt verksamheten. Senare också data scientists.

Plattformen måste hantera stora datamängder och integrera med många lösningar som är beroende av data, både on prem och i molnet. Exempelvis ta emot information från tusentals fordon samt allt annat som kan vara relevant för att producera datadrivna beslut och i slutändan ge en miljon människor som reser med oss varje dag en bättre resa.

Eftersom vi använder många teknologier, letar vi efter dig som har gedigen programmeringsbakgrund i olika språk, men gärna meden bas i antingen java eller python. Vi ser att du har ett intresse för data området, och har enkelt att lära dig nya plattformar och teknologier. Vår huvudplattform är i AWS, och vi använder många AWS teknologier såsom Lambda, Kinesis, Glue, Athena, Aurora, så vi ser gärna att du har jobbat med AWS eller en annan molnteknologi förut.

Vi är i ett tidigt stadium i utvecklingen och fokusärpå att bygga plattformen, samt ta in nya dataflöde. Det innebär att du måste vara öppen för bredare uppgifter som innebär att undersöka olika tekniker och lösningsförslag, samt hjälpa oss att förbättra våra processer och arbetssättoch självklart en hel del systemutveckling.Personliga egenskaper såsom flexibilitet, nyfikenhet och förmågan att sätta sig i nya saker snabbt värderas högt.

Uppdraget möjliggör både arbete på distans och på plats på kontoret på Kungsholmen i Stockholm. Dagar och tider för detta styrs efter behov av i organisationen och i de agila team man arbetar.

Start- och slutdatum

Start: 2022-01-17

Slut: 2022-12-31

Exakt omfattning

100% (Heltid – 40h/vecka).

11 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

We are looking for a developer with at least 5 years’ experience of PL/SQL from large complex backend systems. You have the ability to analyze and find solutions by debugging such systems. You have al

Rollbeskrivning Teamet du kommer ingå i arbetar fullstack och ansvarar för de centrala säljflödena som används hos oss. Teamet varierar sitt arbete mellan distans och från huvudkontoret i Kista. Du ko

Nu behöver vi en senior elektronikkonstruktör som kan digital elektronik med fokus på FPGA-design och VHDL-programmering. I arbetet ingår bland annat framtagning av konstruktions specifikationer, konc